ca | es
disgrafic.com

Creació de comunitats virtuals online

Una Comunitat Virtual és un espai on un grup de persones amb uns interessos comuns, interactuen entre elles en un entorn d’accés restringit (que també pot ser lliure o mixte) utilitzant les TIC. Des d’aquest punt de vista es podria pensar que per cada tipus de grup de persones hauria d’haver-hi un tipus de comunitat virtual que s’hi adaptés a mida. No obstant això, en una àmplia majoria de les situacions qualsevol tipus de comunitat tendeix a tenir les mateixes necessitats de interacció, a les quals es sol donar resposta amb eines similars: 

  • fòrums de discussió
  • compartició de fitxers
  • agenda comuna
  • recursos relacionats
  • correu electrònic


Les comunitats virtuals basen la seva mecànica en potents bases de dades que gestionen, d'una banda, una sèrie d'usuaris amb diferents característiques i perfils i, de l'altra, una sèrie de recursos i serveis als quals aquests usuaris podran accedir o no, així com la modalitat amb què accediran a aquests recursos i serveis.

L’àmbit d’un entorn d’aquestes característiques pot anar des d’una associació juvenil, una ONG, un departament d’una empresa, un grup de persones-socis d’un projecte puntual, un grup de persones aficionades a un tema concret, etc.

Disseny pàgines web professional Banyoles - DotNetNuke

Disgrafic ITec SL · Mapa de situació C/ Sant Mer, 10 - 17820 Banyoles - Girona (SPAIN) - Telèfon Tel. (+34) 972 107 677 - (+34) 653 391 064  Formulari de contacte info@disgrafic.com

..